logo Piet Moerman

Kapelstraat 10

9260 Serskamp (Wichelen)

tuinaanleg@telenet.be

0474 / 879 794

Wat kunnen wij U bieden ?

Tuinaanleg van een prairietuin Tuinaanleg van een prairietuin

Wat is een prairietuin ?

Een prairietuin lijkt op het eerste zicht een chaos en een wirwar van planten dir kris-kras door mekaar staan maar niks is minder waar. Er zit wel degelijk orde in de chaos. Een uitgekiende mix van planten, bloemen en grassen zorgt voor een natuurlijke zicht in de tuin, in tegenstelling tot een klassieke tuin waar alles meer structureel en vast omlijnd is.

Welke planten worden gebruikt ?

Iedere bodem is anders, soms meer zanderig, soms meer klei en/of leem. Het goede nieuws is dat dat om zich niet uitmaakt voor een prairietuin. Voor we met de aanleg beginnen, nemen we eerst enkele stalen van uw bodem en laten we die onderzoeken door de Bodemkundige dienst van België. Op basis hiervan weten we wat voor type bodem uw tuin heeft en welke voedings- en meststoffen er moeten toegevoegd worden om een goed resultaat te krijgen.

Daarna gaan we aan de slag met het ontwerp en de unieke selectie van de planten, bloemen en grassen die in uw tuin kunnen groeien. We maken dus voor iedere tuin een unieke combinatie van plantgoed.

Wat met onkruid ?

Door de juiste keuze van planten en de dichte plantengroei geef je onkruid sowieso minder kans om te groeien. Maar dat wil niet zeggen dat een prairietuin volledig onderhoudsvrij is. Vooral de eerste jaren zal de tuin regelmatig onkruid-vrij moeten gemaakt worden.

In een prairietuin werken we meestal met een afdekmateriaal zoals lava-steentjes. De voordelen hiervan zijn

  • Onkruidwerend
  • Gelijkmatige vochtigheid
  • Houdt grond luchtig en warmte vast
  • Bescherming planten bij vriestemperaturen
  • Beschermt structuur grond bij betreding
  • Geeft een heel mooi effect

Voor elke tuin groot of klein ?

Hoewel een prairietuin het best tot zijn recht komt op een iets grotere tuin, kan je in een kleinere tuin zeker ook een mooi resultaat krijgen. Terug door een doordachte keuze van de juiste planten en bloemen kunnen we zeker iets moois creëren !

Wat wel belangrijk is, is dat uw tuin minstens 5 à 6 uur zon heeft per dag en dat uw tuin vooral naar het zuiden is gericht. Maar een prairietuin is dan wel zeer geschikt op een droge tot zeer droge en nate en vochtige gronden.

Bloemetjes en bijtjes ?

Wie bloemen zegt, zegt ook bijen, insecten en andere diertjes, kortom alles wat een tuin natuurlijk maakt. Bijen zijn trouwens een belangrijk onderdeel van ons ecologisch systeem en momenteel verminderd de populatie zienderogen. U hoeft ook geen schrik te hebben van bijen, ze houden zich meestal bij hun bloemen en laten verder iedereen gerust ;)

Graag zelf eens kijken ?

Heeft u interesse in een prairietuin maar wil u graag eens een tuin in bloei zien voor u beslist ? Geen probleem, bel me voor een afspraak en we kunnen enkele tuinen gaan bekijken. Let wel, de beste periode om dit te doen zijn de maanden juli, augustus en september. Dan is de tuin op zijn mooist !

Aanleg van uw tuin Aanleg van uw tuin

Uw nieuwe tuin aanleggen ?

Hoewel prairietuinen onze specialiteit zijn, kan U natuurlijk ook op mij rekenen om andere soorten tuinen te realiseren. Ook daar hebben wij jaren ervaring mee en we helpen U graag bij de uitwerking van uw plannen.

Mijn doel is vooral gericht op alle beplantingssystemen sie in de tuin geplaatst kunnen worden. Voor andere werken zoals afsluitingen, terrassen (steen / hout) kan er altijd iemand aangeboden worden indien gewenst.


Uw bestaande tuin onderhouden ?

Een tuin betekent natuurlijk ook werk en onderhoud. Wij komen graag langs om uw gazon te verzorgen, uw hagen te scheren, onkruid te wieden, ... U bepaalt waar U ons voor inzet, wilt U graag zelf een stuk doen en andere zaken aan ons overlaten, geen probleem, in onderlinge afspraak kunnen we alles realiseren.

Als U interesse heeft om het onderhoud door ons te laten doen, contacteer ons zeker op tijd. Wij plannen onze bezoeken goed op voorhand en voorzien tijd naar gelang de staat van uw tuin. En aangezien we steeds proberen steeds onze beloften waar te maken, weten we graag op voorhand waarmee rekening te houden. Goede afspraken maken goede vrienden !

Verkoop van planten Verkoop van planten

Verkoop planten ?

We hebben een heel divers assortiment van onze eigen kweek.

  • Sierplanten
  • Bodembedekkers
  • Haagplanten
  • Siergrassen

Alles verkrijgbaar aan zeer democratische prijzen.

Voor planten die we niet zelf kweken, kunnen we steeds terecht bij onze leveranciers uit de streek.


Particulier of bedrijf ?

Wij verkopen zowel aan particulieren en bedrijven. Contacteer ons gerust voor een overzicht van hetgeen nog in voorraad is of maak een afspraak om zelf te komen kijken.

Prairieplanten

Prairieplanten hebben wij uiteraard niet zelf in voorraad. Voor iedere tuin wordt een selectie gemaakt van planten die goed gedijen op de bodem van de tuin. Dat gebeurt steeds op basis van een bodemanalyse en in samenspraak met de specialisten van onze leverancier.

Iedere prairietuin krijgt dus een uniek pallet aan bloemen en planten.

image
Maak nu een afspraak
0474 / 879 794